9 april, 2024

Bereid je voor op NIS2

NIS2, de nieuwe Europese beveiligingsrichtlijn, komt eraan. Wil je weten of jouw bedrijf onder de richtlijn valt en welke stappen je moet je zetten om aan NIS2 te voldoen? Onze whitepaper helpt je.  

NIS2 is bedoeld om de cyberbeveiliging in de EU te versterken en de regels op dat gebied op één lijn te brengen. In 2025 wordt de richtlijn ook van kracht in Nederland.

Essentieel of belangrijk? Werk aan de winkel!
Is jouw bedrijf een zogenaamde essentiële of belangrijke entiteit ? Dan val je onder de NIS2-richtlijn. En dan is er werk aan de winkel, want dan moet je aan een flinke set aan eisen en verplichtingen voldoen. Zo moet je een nulmeting uitvoeren om te kijken hoe goed je beveiliging op orde is, maar ook beveiligingsbeleid, een continuïteitsplan en een incidentenprocedure opstellen. Plus risicobeperkende maatregelen invoeren, de kwaliteit en veiligheid van je leveranciersrelaties waarborgen en je medewerkers trainen op cybersecurity-gebied.

Leef je de richtlijn niet goed na? Dan liggen sancties op de loer. En die kunnen serieuze vormen aannemen. Natuurlijke personen in het management binnen je bedrijf kunnen persoonlijk (en potentieel zelfs strafrechtelijk) aansprakelijk worden gesteld.

Is NIS2 niet van toepassing op jouw bedrijf? Dan kun je toch met de NIS2-richtlijn te maken krijgen.

Bereid je voor met onze whitepaper
Het is verstandig om als ondernemer of bestuurder echt even stil te staan bij NIS2. En je goed in te lezen en voor te bereiden. Daarom hebben we alles wat je moet weten voor je samengevat in een handige whitepaper.

Whitepaper NIS2

Hierin kun je ontdekken of NIS2 op jouw bedrijf van toepassing is, wat de regeling inhoudt, wat je als essentiële of belangrijke entiteit moet doen om NIS2-proof te worden en hoe wij je daar met ons 6-stappenplan bij kunnen helpen.

Vraag nu de whitepaper aan.

Bel je liever voor meer info? Jeroen Molenaar helpt je graag! Bel 'm op 06 83 52 37 74.

Delen? Ja graag!