11 september, 2023

“De deur voor hackers wordt vaak wagenwijd opengezet”

'Hoe IT Local de bewustwording bij digitale veiligheid vergroot' is de titel van ons artikel dat zojuist is verschenen op De Ondernemer. Dit online platform besteedt deze week in hun cybersecurityweek volop aandacht aan het onderwerp digitale veiligheid.

Hackpogingen, klikken op phishingmailtjes, foto's van je werkplek delen op sociale media... onze directeur Remko Kleij kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat werknemers zich bewust zijn van alle mogelijke digitale gevaren die er dagelijks zijn.

In het artikel op De Ondernemer gaat Remko dieper in op onze security journey. Maar vooral op de concrete acties die we vanuit IT Local nemen om de security awareness in het bedrijfsleven te vergroten.

Het sturen van nep-phishingmailtjes aan medewerkers van onze klanten is bijvoorbeeld zo'n actie. We meten dan wie daarop klikt en wat ze dan doen. Vervolgens bespreken we dat met de klant en gaan we kijken hoe we het bewustzijn kunnen verbeteren.

Lees hier het artikel

Hoe alert zijn jouw medewerkers?
Ben je benieuwd hoe alert jouw medewerkers zijn op dubieuze mail? Wij voeren graag een gratis security awareness-check voor jouw bedrijf uit.

Delen? Ja graag!