9 januari, 2024

“ERP-achtige systemen zijn gedoemd te mislukken”

Wat zijn op dit moment belangrijke digitale ontwikkelingen voor ondernemers? Eind november schoof onze directeur Remko Kleij aan bij een lokale ondernemerslunch om hierover mee te praten. In het laatste nummer van 2023 van Arnhem Business, organisator van de lunch, lees je het verslag.

Tijdens de lunch ging het uiteindelijk vooral over security (en daarbij NIS2 in het bijzonder) en het onvermijdelijke Artificial Intelligence.

Het meeste discussie ontstond over wat de ondernemer het beste kan kiezen qua software en pakketten: één ERP-systeem of verschillende applicaties en die vervolgens koppelen. Remko is duidelijk voorstander van het laatste en fan van Microsoft Power Platform-oplossingen: "ERP-achtige systemen zijn gedoemd te mislukken. Tegenwoordig  kan iedereen snel en eenvoudig apps ontwikkelen die geen maatwerk zijn. Waarom zou je nog concessies doen als je in een paar muisklikken je eigen proces kunt inbedden in een app?"

Je vindt het verslag van de ondernemerslunch op pagina 26-29 van Arnhem Business 7 2023

O ja, als toch aan het lezen bent... neem dan ook nog even het verslag van de zakenautotestdag door waar we vanuit IT Local ook een bijdrage aan hebben geleverd. Dat vind je vanaf pagina 43.

Delen? Ja graag!