13 februari, 2024

IT Local nu ISO- en NEN-gecertificeerd

Yes! Eind vorige week hebben we van Gerben de Ruiter van certificeringsinstantie Kiwa het ISO 27001- en het NEN 7510-certificaat ontvangen! Daarmee hebben we een officiële bevestiging dat we onze informatiebeveiliging goed op orde hebben en dat deze aan hoge eisen voldoet. En heb jij als klant de garantie dat de gegevens van jouw organisatie bij ons in veilige handen zijn.

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het opzetten van een informatiebeveiligingsbeleid en een managementsysteem voor informatiebeveiliging. Wat dat betekent? Risico’s in kaart brengen, beveiligingsmaatregelen ontwikkelen en regels en procedures opstellen en invoeren. Plus het trainen van onze medewerkers. Iedereen weet nu precies wat hij of zij moet doen bij bijvoorbeeld het behandelen van vertrouwelijke informatie, het ontvangen van bezoek of het ontdekken van een datalek.

Voordelen voor jou als klant
Als klant kon je natuurlijk al vertrouwen op onze goede informatiebeveiliging. Met het ISO 27001- en het NEN 7510-certificaat is dat naar een nog hoger niveau getild. Daarnaast:

  • helpt onze certificering jouw bedrijf in het naleven van eventuele branche-specifieke voorschriften.
  • profiteer je van betere service doordat onze bedrijfsprocessen efficiënter zijn geworden. Zo hebben we bijvoorbeeld een dedicated beheerteam ingericht voor continue monitoring van de IT-omgeving en het uitvoeren van patches.
  • kun je er van op aan dat we onszelf voortdurend verder verbeteren op het gebied van informatiebeveiliging, zoals de ISO-norm voorschrijft.

kiwa iso 27001 en NEN 7510-logo

ISO 27001
ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. De norm beschrijft hoe je procesmatig met het beveiligen van informatie omgaat. Met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen een organisatie zeker te stellen. Denk hierbij aan het beschermen van persoons- en/of bedrijfsgegevens, bescherming tegen hackers en inbraak.

NEN 7510
Omdat wij ook actief zijn in de zorg- en welzijnssector hebben wij ook veel energie gestopt in het behalen van een NEN 7510-certificering. NEN 7510 is de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorg. Een specifieke norm speciaal voor de zorg- en welzijnssector, omdat de zorgsector echt anders is dan andere sectoren en de Nederlandse zorg verschilt van die in andere landen.

Remko Kleij: "Het was al met al een pittige klus waar veel tijd in is gaan zitten voor alle medewerkers en het MT in het bijzonder. Maar met het behalen van de ISO 27001- en NEN 7510-certificering hebben we een mooie stap gezet in de verdere professionalisering van ons bedrijf, waar onze klanten en wijzelf veel profijt van hebben. Met het oog op onze nieuwe securitypropositie en de ambitie die we hierin hebben is het goed dat we nu kunnen aantonen dat IT Local en alle processen voldoen aan de hoogste securitystandaarden."

Meer weten over onze certificering? Benieuwd naar de voordelen voor jouw bedrijf? Bel Remko Kleij (06 43 37 85 93) of stuur hem een mail.

Delen? Ja graag!