28 februari, 2024

Teams update: wat is er nieuw?

Vanaf 31 maart 2024 wordt de grote Teams-update uitgevoerd. Microsoft zet dan haar gebruikers in stappen om naar het ‘nieuwe’ Teams, zo kondigden zij eerder deze maand aan. De klassieke versie, waar we de afgelopen jaren bekend mee zijn geraakt, wordt geleidelijk uitgefaseerd.

Wat is er nieuw in de Teams-update?

Naast de make-over in performance en uiterlijk, waar we het eerder al uitgebreid over hadden, zijn dit de grootste verbeteringen in het ‘nieuwe’ Teams:

Het gebruiksgemak

Er zijn een hoop verbeteringen in de UI (User Interface, oftewel ‘de knoppen’). Zo kun je vanaf nu in iedere call of vergadering direct bij je audio- en video-instellingen via een dropdown-menu. Je hoeft dus niet meer helemaal naar de instellingenpagina om het volume van je microfoon aan te passen!
Afbeelding van het uitgeklapte dropdown menu voor audio-instellingen

Daarnaast is de mogelijkheid om in meerdere tenants te werken toegevoegd. Voorheen was het zo dat, als je bijvoorbeeld met zowel je werk- als schoolaccount gebruik maakt van Teams, je je af moest melden en de applicatie opnieuw moest opstarten om in je andere account in te loggen. Na deze update van Teams kun je simpelweg inloggen in beide accounts en via een dropdown-menu selecteren in welke je wilt werken.

Ook het reageren op berichten is makkelijker geworden. Zo kun je nu in de pop-up-meldingen die je ontvangt het volledige bericht lezen en ook direct beantwoorden. Verder is er een nieuwe doorsturen- en beantwoord-functie: klik simpelweg met de rechtermuisknop op een bericht om deze nieuwe opties te selecteren.

Copilot Intelligent Recap

Over Copilot valt genoeg te zeggen en dat zullen we tijdens ons webinar ook zeker nog doen, maar in haar huidige vorm heeft Microsoft's eigen A.I. Large Language Model één belangrijke functie binnen Teams: Intelligent Recap.

Intelligent Recap doet wat de naam al verklapt. Het vat samen! Heb je een lange groepschat waar nuttige informatie verdronken wordt tussen de koetjes en kalfjes? Dan kun je aan Copilot vragen stellen over de nuttige info. Recap zoekt dan de antwoorden voor je en vat deze kort maar krachtig samen. Dit werkt naast groepschats ook in vergaderingen! Recap vist de nodige informatie uit de transcriptie van een vergadering, waarna ze je inhoudelijke vragen kan beantwoorden. Copilot in Teams is alleen beschikbaar voor diegenen die gebruik maken van Office 365 met een speciale licentie.


Meer weten of concreet aan de slag?
Heb jij vragen over- of hulp nodig bij het nieuwe Teams? Dan helpt ons Customer Success-team je graag verder! Wil je meer te weten komen over de verdere functies van Microsoft Copilot? Sluit dan aan bij ons Copilot-webinar op 14 maart om 10 uur via Microsoft Teams!

Delen? Ja graag!