3 januari, 2024

We kijken in onze glazen bol…

Wij wensen je een mooi, gezond en innovatief 2024! Het afgelopen jaar maakte ons erg blij… vooral door de fijne samenwerking met onze relaties en de belangrijke stappen die we gezet hebben op gebied van onder meer Power Platform-oplossingen, security en adoptie. Ook in 2024 zetten we volop in op deze speerpunten, waarbij AI uiteraard ook een grote rol speelt!

Onze verwachtingen in de branche

🔮 Verdere doorontwikkeling van AI binnen het bedrijfsleven
Kunstmatige Intelligentie verspreidt zich wereldwijd steeds meer richting de werkvloer. Zo zit Microsofts Copilot straks ook in jouw Microsoft-programma’s als Teams, Outlook, Word en Excel. Als jouw persoonlijke digitale assistent. Bedrijven zetten daarnaast AI in voor efficiëntere operaties, met aandacht voor kosten, milieu, veiligheid en arbeid.

🔮 Cybersecurity van de toekomst
NIS2, de Europese securityrichtlijn, verplicht je als ondernemer om de zaken rond cybersecurity strak voor elkaar te hebben. In eerste instantie geldt dit alleen nog voor organisaties die essentiële of vitale diensten verlenen en bedrijven in de digitale dienstverlening. Maar daar blijft het niet bij.

AI en machine learning gaan binnen cybersecurity steeds meer ingezet worden. De geavanceerde data-analysemogelijkheden van AI worden vaker gebruik voor het voorspellen het identificeren van cyberattacks.

Er is ook een kleine keerzijde; aanvallers van data leren hoe zij LLM’s (Lange Language Models) kunnen uitbuiten voor kwaadaardige doeleinden. Des te belangrijker wordt het ‘t komende jaar om via geautomatiseerde security-programma’s je systemen periodiek te (laten) scannen en monitoren.

🔮 Datacenters krijgen het drukker
Datacenters zullen het drukker krijgen door de toename van AI. Maar ook door de ontwikkelingen in Edge computing. Met Edge computing stroomlijn je het dataverkeer van Internet of Things-apparaten en heb je realtime inzicht in lokale data-analyses. Dit zal komend jaar een prominentere rol spelen omdat bedrijven het nog belangrijker vinden om data te kunnen analyseren en verwerken.

Door het toenemende dataverkeer proberen datacenters hun energieverbruik binnen de perken te houden. AI-toepassingen kosten namelijk veel stroom. Dit betekent dat bedrijven die veel met data te maken hebben waarschijnlijk closer gaan samenwerken met hun energieleveranciers om groenere energie-opties te verkennen. Of de datacenters in 2024 echt gaan profiteren van de verbeterde oppervlaktedichtheid van harde schijven? Dat blijft nog even de grote vraag.

IT Local voor jou in 2024

Veel van de ontwikkelingen binnen de branche die we hier hebben genoemd ga je op een of andere manier in 2024 in onze dienstverlening terug zien. Wat je sowieso terug gaat zien zijn onze speerpunten:

Security
Met alle security-ontwikkelingen is een proactieve aanpak cruciaal. Onze security journey blijft ook dit jaar onze basis van waaruit we je werkplek veilig houden. We gaan deze stevig vastpakken en kunnen je helpen met een professionele, geautomatiseerde scan van jouw systemen en periodieke assessments.

O ja… en binnenkort delen we een geweldige mijlpaal op het gebied van security binnen IT Local!

Adoptie
Succes is een keyword, niet alleen voor ons maar ook voor jou als klant. We hebben ons customer success-team uitgebreid om je nog meer functionele ondersteuning te bieden en jou te helpen met adoptie. Met adoptie zorg je ervoor dat je iedereen meekrijgt, medewerkers enthousiast worden van hun nieuwe cloudwerkplek, de juiste kennis opdoen en nieuwe werkwijzen en procedures omarmen. Je verzekert jezelf daarnaast ook van een goede aansluiting op je bedrijfsprocessen en je krijgt inzicht in nieuwe beheer- en beveiligingstaken die een cloudwerkplek met zich meebrengt. En natuurlijk wil je alles halen uit je cloudomgeving, uitval voorkomen en een vliegende start maken!

Power Platform
We zetten in 2024 vol in op onze Power-oplossingen: slimme software die bijvoorbeeld de werkprocessen binnen je bedrijf vereenvoudigt. Of waarmee je betere inzichten krijgt om goed onderbouwde beslissingen te nemen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van handig tooltje tot een complete bedrijfsoplossing op maat. Voor het ontwikkelen van onze Power-tools maken we gebruik van het Microsoft Power Platform.

Investeren
Naast het innoveren van onze diensten en producten blijven we focussen op het succes van jouw medewerkers en die van ons. We geloven sterk in de kracht van samenwerking en willen bijdragen aan het gezamenlijke succes!

Laten we er samen een mooi jaar van maken!

Vragen over een van de onderwerpen?
Stuur een e-mail naar Megan Weidema of bel haar: 06 81 89 79 22

Delen? Ja graag!