Managed 365-back-up

Jullie data in Microsoft 365 veilig opgeslagen
Managed 365-back-up

Met onze aanvullende dienst Managed 365-back-up zijn jullie er altijd van verzekerd dat jullie waardevolle data in Microsoft 365 veilig zijn opgeslagen in ons datacenter. En dat jullie er bij dataverlies snel weer over kunnen beschikken. We controleren en testen het back-up-proces doorlopend. Bij calamiteiten herstellen we de verloren data en zorgen we dat alles snel weer werkt.

Met de dienst Managed 365-back-up voorziet IT Local je in een oplossing waarbij we jullie data in Microsoft 365 dagelijks veiligstellen zodat je hier bij calamiteiten op terug kunt vallen.

Het back-uppen doen we voor de verschillende mailboxen, SharePoint-sites en OneDrives die je in je Microsoft 365-omgeving hebt staan. De back-up-data slaan we standaard op in de private cloud in het datacenter van IT Local.

Wij zorgen dat alles weer werkt
Bij calamiteiten herstellen wij de verloren data en brengen wij jullie mailboxen, SharePoint-sites en OneDrives weer in productie. Dit kan via een herstel naar de oorspronkelijke locaties van de data of naar een nieuwe locatie; zowel binnen als buiten jullie Microsoft 365-omgeving. Data die hersteld moeten worden kunnen jullie dus ook op andere media buiten Microsoft 365 om aanleveren. En… goed om te weten: de herstelopties binnen deze dienst zijn volledig schaalbaar. Dus of je nou één bestand of mailtje kwijt bent of je volledige Microsoft 365-omgeving… wij helpen je altijd weer snel op weg.

Doorlopende controle en tests 
Via controles en tests zorgt ons beheerteam er doorlopend voor dat de back-up-software en het back-up-proces goed en veilig werken. 

Is zo’n back-up-dienst persé nodig?
Wij raden een aanvullende back-up-service zeker aan, want:

  • Het maken van een Microsoft 365-back-up is niet de verantwoordelijkheid van Microsoft, maar van jullie zelf. Microsoft kan dus niet aansprakelijk worden gesteld voor enig dataverlies.
  • Met de standaard back-up-mogelijkheden van Microsoft kun je data via de standaard bewaartermijnen, prullenbak en versiebeheer maar voor een deel terughalen. Permanent verwijderde bestanden bijvoorbeeld niet. 
  • Back-ups zijn verplicht als je als organisatie een bepaalde ISO-norm wilt behalen, zoals de norm ISO 27001 voor informatiebeveiliging.

Wat doen wij precies voor jullie?

Deze tabel geeft aan wat onze medewerkers precies voor jullie doen binnen de Managed 365-back-up-dienst:

Beheer Managed 365-back-up

Werkzaam­heden

Frequentie

Beheer

Maand­archief

Jaar­archief

Monitoring back-up

24/7 via beheer­systeem

Controleren back-up

Tijdens kantooruren

Uitvoeren bestands­hersteltest*

1 x  per kwartaal

Updaten back-up-software

1 x per maand

Optimaliseren back-up

1 x per maand

Maand­archivering**

1 x per maand

Jaar­archivering**

1 x per jaar

* Bij een bestandshersteltest controleren wij de back-up-bestanden handmatig op leesbaarheid en de mogelijkheid om bestanden uit de back-up te halen.
** Deze dienst is in ontwikkeling.

Download de factsheet

Wil je de informatie op deze pagina printen of archiveren? Download dan de factsheet (PDF-bestand, twee pagina's A4).

Download hier het PDF-bestand