Managed werkplek

Geen zorgen over het beheer van jullie werkstations en laptops
Managed werkplek

Prettig werken… voor jullie medewerkers draagt een probleemloze werking van hun werkstation of laptop daar flink aan bij. Met Managed werkplek zorgen wij daarvoor. Binnen deze dienst monitoren en onderhouden wij jullie werkplekken doorlopend. Zodat de performance en veiligheid altijd in orde zijn. Wij controleren en installeren onder meer de nieuwste Microsoft-updates, checken vrije schijfruimte op jullie werkplekken en versleutelen data. Aanpassingen doen we zoveel mogelijk op de achtergrond zodat iedereen lekker door kan werken. Bij eventuele problemen helpen we jullie medewerkers snel, waar ze ook zijn.

Met de Managed werkplek-dienst zorgt IT Local ervoor dat jullie werkstations en laptops goed blijven functioneren. Dit doen we via een beheersysteem dat jullie werkplekken constant controleert op een aantal belangrijke Windows-gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op een goede werking. Denk bijvoorbeeld aan lees-en schrijffouten van de harde schijf. Of aan virusinfecties die door Windows Defender zijn aangetroffen.

De nieuwste Microsoft-updates, gecontroleerd en geïnstalleerd
Elke maand brengt Microsoft nieuwe updates uit. Ons beheerteam detecteert en controleert deze updates via het beheersysteem. Binnen 24 uur. Zijn ze van toegevoegde waarde voor jullie werkplek? Of leveren ze juist problemen op? Biedt een update daadwerkelijk meerwaarde, dan installeert het team deze vervolgens. En… zodra jullie je werkplek aanzetten is deze dan geüpdatet.

Monitoring van werkplekschijven en logboeken
Ons beheersysteem houdt ook de vrije ruimte op jullie werkplekschijven bij. Onze Servicedesk signaleert bij jullie medewerkers wanneer ruimtegebrek hinderlijk kan gaan worden. Zodat wij opschoonacties kunnen uitvoeren. Het beheersysteem houdt daarnaast de logboeken van Windows in de gaten. En checkt zo of er ‘onder water’ misschien foutmeldingen ontstaan die kunnen leiden tot het crashen van een werkplek. Zo kunnen we in sommige gevallen het uitvallen van een werkplek al voorkomen voordat een medewerker er iets van merkt.

Schijfencryptie op werkplekken
Om te voorkomen dat werkplekdata voor derde partijen leesbaar is, versleutelen we alle data met Microsoft BitLocker. Ons beheersysteem kan dit op werkplekken afdwingen en bijhouden wat de status van de versleuteling is. De herstelsleutels bewaren we zorgvuldig voor het geval deze nodig zijn.

Snelle gebruikersondersteuning, ook op afstand
Hebben jullie medewerkers een probleem met hun werkplek of ondersteuning nodig? Onze Servicedesk kijkt dan meestal op afstand met hen mee. Dat is gemakkelijk en veilig en zo kunnen we jullie medewerkers overal helpen.

Professioneel systeembeheer, zonder hinder voor jullie medewerkers
Jullie werkplekken kunnen wij tot in het kleinste detail configureren om ze veilig en functioneel te houden. Ingewikkelde aanpassingen kunnen we via ons beheersysteem gemakkelijk op jullie werkplekken doorvoeren. En dat doen we vaak op de achtergrond, zodat jullie medewerkers hier geen last van hebben. Dat gebeurt bijvoorbeeld als wij informatie krijgen over een nieuw veiligheidsrisico. Dan voeren wij op de achtergrond scripts uit om tegenmaatregelen te treffen en jullie machines veilig te houden.

Wat doen wij precies voor jullie?

Deze tabel geeft aan wat onze medewerkers precies voor jullie doen binnen de Managed werkplek-dienst:

Beheer Managed werkplek

Werkzaam­heden

Frequentie

Onderdeel van contract

Profes­­sioneel beheer

24/7 moni­toring

Monitoring disk

24/7 via beheersysteem

Monitoring Windows-gebeurte­nissen

24/7 via beheersysteem

Gebruikers­ondersteu­ning

Tijdens kantooruren

Nacal­culatie

Controleren en installeren Windows-updates

1 x per maand

Nacal­culatie

Uitvoeren van aanpassingen aan werkplekken

Op aanvraag

Nacal­culatie

Ondersteu­ning n.a.v. monitoring

Tijdens kantooruren

Nacal­culatie

Installatie en configuratie van werkplek

Op aanvraag

Nacal­culatie

Herinstallatie van werkplek

Incidenteel

Nacal­­­culatie

Afdwingen BitLocker-schijf­encryptie

24/7 via beheersysteem

Nacal­culatie

Monitoring BitLocker-schijf­encryptie

24/7 via beheersysteem

Download de factsheet

Wil je de informatie op deze pagina printen of archiveren? Download dan de factsheet (PDF-bestand, twee pagina's A4).

Download hier het PDF-bestand