Managed antivirus

Een veilige IT-omgeving
Managed antivirus

Virussen, spam, phishing-mail en malware… daar zit je niet op te wachten. Met onze dienst Managed antivirus zorgen wij ervoor dat jullie IT-omgeving veilig blijft. Dit doen we via speciale software die we bij jullie installeren in combinatie met de voortdurende bewaking van onze Servicedesk. We scannen en isoleren alle mogelijke bedreigingen, geven aan wat jullie moeten doen bij een gevaar en assisteren waar nodig.

Met onze Managed antivirus-dienst voorziet IT Local je in een oplossing die jullie computers en servernetwerk 24/7 beveiligt tegen virussen, malware en andere bedreigingen. Dit maakt het voor hackers en andere kwaadwillenden lastiger om aanvallen uit te voeren zoals het installeren, uitvoeren en verspreiden van kwaadaardige software. En het waarborgt een veilig en efficiënt gebruik van jullie digitale werkplek.

24/7 de nieuwste antivirus-informatie
Ons monitoringsysteem voorziet al jullie servers en werkstations realtime van de nieuwste antivirus-updates. Brengt een antivirus-ontwikkelaar een update uit? Dan wordt deze ook direct actief op jullie werkstations, zodra jullie verbinding met het internet maken. Zo zijn jullie maximaal beschermd tegen de nieuwste virussen die bekend zijn.

Proactieve bescherming door gedragsherkenning
Alleen beschermd zijn tegen bekende virussen is vandaag de dag niet meer voldoende. Daarom kijkt onze software proactief op jullie servers en werkstations naar programma's en processen die afwijkend gedrag vertonen. Gedrag dat vaak geassocieerd wordt met ransomware en trojans. Mocht er dus een nieuw virus in een bijlage van een mailtje zitten, waar één van jullie medewerkers toch per ongeluk op heeft geklikt, dan grijpt onze software alsnog in om schade te voorkomen.

Identiteitsbescherming tijdens het internetten
Onze antivirus-oplossing is er ook om jullie te beschermen tijdens het uitvoeren van online transacties en aankopen. Onze software let dan op mogelijke trojans of phishing-sites die de persoonlijke gegevens van jullie medewerkers proberen te stelen.

Snel actie en ondersteuning bij verdachte meldingen of infecties
Verdachte meldingen of infecties? De antivirus-software op jullie machines koppelt direct alles terug aan ons monitoringsysteem. En daarmee aan onze support- en beheerteams die jullie dan direct informeren en assistentie verlenen waar dat nodig is.

Wat doen wij precies voor jullie?

Deze tabel geeft aan wat onze medewerkers precies voor jullie doen binnen de Managed antivirus-dienst:

Beheer Managed antivirus

Werkzaam­heden

Frequentie

Onderdeel van contract

Profes­­sioneel beheer

24/7 moni­toring

Detectie van infecties

24/7 via beheersysteem

Automatische opschoning van infecties

24/7 via beheersysteem

Handmatige opschoonacties van infecties

Tijdens kantooruren

Nacal­­culatie

Informeren over aangetroffen infecties

Tijdens kantooruren

Assistentie bij onderzoeken*

Tijdens kantooruren

Nacal­­culatie

Herstellen van schade door infecties**

Op aanvraag

Controle van antivirussoftware

Tijdens kantooruren

Opstellen en leveren van rapportage

1 x per maand

* Dit betreft onderzoek naar de aanwezigheid van mogelijke verdere infecties en het in kaart brengen van eventuele schade.
** Het herstellen van schade door infecties vereist, en loopt via, een bestaande back-up-oplossing zoals onze Managed server-back-up-dienst of Managed 365-back-up-dienst.

Download de factsheet

Wil je de informatie op deze pagina printen of archiveren? Download dan de factsheet (PDF-bestand, twee pagina's A4).

Download hier het PDF-bestand