Managed firewall

Voorkom misbruik van buitenaf
Managed firewall

Met onze dienst Managed firewall is jullie IT-omgeving 24/7 beschermd tegen misbruik van buitenaf. Onze Next Generation Firewall filtert - nog voordat het jullie netwerk of computers binnenkomt - uiterst secuur het internetverkeer. En biedt jullie aanvullende voordelen zoals het managen van meerdere internetverbindingen en het opzetten van een veilige verbinding met jullie bedrijfsnetwerk. Natuurlijk zorgen wij voor de nieuwste firmware-updates en beveiligingslicenties.

24/7-monitoring en -beveiliging van jullie internetverkeer
Met de dienst Managed firewall voorziet IT Local jullie in een oplossing om bedreigingen van buitenaf te blokkeren en te monitoren.

Onze slimme Next Generation Firewall (NGFW) staat alleen gewenst verkeer toe en scant dit direct, zonder vertraging, op verdachte inhoud. Dit doet de firewall door het verkeer te vergelijken met een grote online database van virussen en kenmerken van verdacht verkeer. Zo herkent de firewall de nieuwste virussen en inbraakpogingen en stopt deze voordat ze schade aanrichten.

Meerdere internetverbindingen managen
Gebruiken jullie meerdere internetverbindingen op dezelfde locatie? Dan kunnen jullie deze met de NGFW combineren en gelijktijdig managen. Schakel bijvoorbeeld bij een internetstoring automatisch over naar een back-up-lijn of geef verkeer voor een belangrijke applicatie altijd voorrang. Zo benutten jullie je bandbreedte optimaal.

Veilige verbindingen met jullie bedrijfsnetwerk(en)

De firewall-dienst geeft jullie ook de mogelijkheid om met een werkstation, waar ook ter wereld, een veilige VPN-verbinding op te zetten met jullie bedrijfsnetwerk. Zo kunnen jullie medewerkers ongeacht hun locatie en verbinding bedrijfsapps en -data benaderen.

Hebben jullie meerdere bedrijfslocaties? De firewalls van deze afzonderlijke locaties kunnen onderling een 24/7-VPN-verbinding in stand houden zodat jullie meerdere bedrijfsnetwerken met elkaar kunnen koppelen.

Nieuwste firmware en licentiebeheer

Wij voorzien de firewalls via een centraal managementsysteem van de nieuwste firmware-updates en beveiligingslicenties.

Wat doen wij precies voor jullie?

Deze tabel geeft aan wat onze medewerkers precies voor jullie doen binnen de Managed firewall-dienst:

Beheer Managed firewall

Werkzaam­heden

Frequentie

Beheer

Monitoring firewall-functionaliteit

24/7 via beheer­systeem

Monitoring netwerk­bedreigingen

24/7 via beheer­systeem

Monitoring site-to-site-VPN-verbindingen

24/7 via beheer­systeem

Monitoring bandbreedte­gebruik

24/7 via beheer­systeem

Installatie firmware-patches

1 x per maand

Installatie firmware-upgrade*

1 x per jaar

Controle van firewall-configuratie

1 x per kwartaal

Licentiebeheer

1 x per kwartaal

Kleine aanpassingen aan firewall-configuratie**

Op aanvraag

Grote aanpassingen aan firewall-configuratie***

Op aanvraag

Nacalculatie

Ondersteuning bij netwerkissues door firewall

Op aanvraag

* Firmware-upgrades zijn ingrijpender dan firmware-patches en zijn gericht zijn op het toevoegen van nieuwe features i.p.v. performance en beveiliging.
** Onder kleine aanpassingen verstaan wij het aanpassen van bestaande firewall-regels om toegang te verlenen tot bestaande netwerkapplicaties of het instellen van een VPN-account voor een gebruiker.
*** Onder grote aanpassingen verstaan wij het inrichten van nieuwe functionaliteiten zoals het inrichten van een nieuwe set firewall-regels voor een nieuwe applicatie, het inrichten van een VPN-functionaliteit of het configureren van een nieuwe internetverbinding.

Download de factsheet

Wil je de informatie op deze pagina printen of archiveren? Download dan de factsheet (PDF-bestand, twee pagina's A4).

Download hier het PDF-bestand